RSS

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σχολικά κέντρα

Εν αναμονή δημιουργίας σχολικών κέντρων
Εν αναμονή δημιουργίας σχολικών κέντρων Η Περιφερειακή Διεύθυνση …Εκπαίδευσης Κρήτης σκοπεύει στην δημιουργία σχολικών κέντρων σε μεγάλους δήμους της χώρας. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολο Κλινάκη, έφτασε η ώρα να δημιουργηθούν αυτά τα σχολικά κέντρα εφόσον μπορούν να εξασφαλισθούν οι υποδομές και η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται.
Στόχος του σχεδιασμού είναι οι μαθητές να έχουν ποιοτικότερη εκπαιδευτική διαδικασία και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, «όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η επίσκεψη του κ. Κλινάκη στα Χανιά έγινε στο πλαίσιο του σχεδιασμού, που υπάρχει, για συζητήσεις με τα τοπικά στελέχη της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την λειτουργία των σχολικών μονάδων

«Αυτές τις ημέρες, και επειδή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα πρέπει να κατατεθούν από τους διευθυντές εκπαίδευσης οι προτάσεις για τις μεταβολές σχολικών μονάδων, οι επισκέψεις αυτές επικεντρώνονται στις συζητήσεις που αφορούν καταργήσεις, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και ιδρύσεις σχολικών μονάδων». Σύμφωνα με τον κ. Κλινάκη η διαδικασία αυτή γίνεται κάθε χρόνο, ωστόσο από φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα του «Καλλικράτη», που επιβάλει και την κατάθεση προτάσεων από τους δήμους.

Όπως είπε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, σε κάποιες περιοχές του νησιού οι ανάγκες για ίδρυση νέων σχολικών μονάδων είναι μεγάλες. «Η Κρήτη έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Έχουμε σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές, που είναι απομακρυσμένες από τα κέντρα και με δυσκολίες στο οδικό δίκτυο, δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσεις σε μια μαζική συγχώνευση σχολικών μονάδων», δήλωσε ο κ. Κλινάκης
troktiko 2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου