RSS

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ασφάλιση ακόμα και με την ώρα!!!!!

Διψασμένοι για περισσότερο εργατικό "αίμα", παρουσιάζονται στη νέα επισκεψή τους οι αξιωματούχοι της τρόικας, ζητώντας νέες επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά.

Η τρόικα εμφανίζεται απογοητευμένη από τη μέχρι στιγμής μείωση του κόστους εργασίας στην Ελλάδα και απαιτεί ενίσχυση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας μέσω:

*Άρσης των εμποδίων για τις καταγγελίες συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Η τρόικα τάσσεται υπέρ της καταγγελίας των
συμβολαίων πριν τη λήξη του χρόνου, χωρίς η επιχείρηση να υποχρεώνεται να καταβάλει το σύνολο των μισθών, βάσει της συμφωνίας.

*Αλλαγής στον χρόνο εργασίας, αλλά και στην κατανομή του χρόνου.

*Ασφάλισης με την ώρα για part time και όχι για 4ωρο(το ελάχιστο).

*Περαιτέρω υποβάθμισης των κλαδικών συμβάσεων, των οποίων η ισχύς δεν θα επεκτείνεται σε κλάδους που δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" οι αξιωματούχοι της τρόικας, φέρονται δυσαρεστημένοι για τον μικρό αριθμό ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Μάλιστα, επικοινώνησαν και με τη ΝΕΟΓΑΛ, για να διερευνήσουν αν η κυβέρνηση απέτρεψε τις μειώσεις μισθών, που είχαν συμφωνηθεί.

Η ΝΕΟΓΑΛ αν και κερδοφόρος είχε προτείνει ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, ωστόσο την πήρε πίσω μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.

Αύξηση της ελαστικής εργασίας

Μειωμένες κατά 211.804, εμφανίζονται το 2010 οι νέες συμβάσεις απασχόλησης οι οποίες κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δράσης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για το 2010.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες κατέθεσαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης παρουσιάζονται μειωμένες κατά 52.888 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 57.330 (67,50%) και 16.959 της εκ περιτροπής απασχόλησης, σε σχέση με το 2009.

Ακόμη, οι υπάρχουσες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που έχουν μετατραπεί σε μερικής απασχόλησης, είναι κατά 5.573 αυξημένες σε σύγκριση με το 2009 επίσης αυξημένες κατά 2.302 (27,88%), είναι όσες μετατράπηκαν σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης με συμφωνία εργαζομένου - εργοδότη και κατά 381 (4,61%), όσες μετατράπηκαν με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου