RSS

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Παπαθεμελής: Παραμύθια & ψευτοδίλημμα το «Μνημόνιο ή πτώχευση».

Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα είπε στο Βελλίδειο ο Παπαθεμελής
Στην παραδοσιακή εκδήλωση της βασιλόπιτας στο Βελλίδειο το Σάββατο μίλησε ο ιστορικός πολιτικός ηγέτης της Κύπρου κ. Βάσος Λυσσαρίδης και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και του Ομίλου Στέλιος Παπαθεμελής

Κύρια σημεία της ομιλίας Παπαθεμελή:

Τα κόμματα του Μνημονίου και οι λοιπές κρυπτομνημονιακές δυνάμεις κατασκεύασαν ή υιοθέτησαν το ψευδοδίλημμα «Μνημόνιο ή πτώχευση». Πελώριο ψεύδος. Το αληθινό δίλημμα που όφειλε να τεθεί στους δανειστές από τον περσινό Ιανουάριο, αλλά ακόμη και την ύστατη παρούσα ώρα είναι: «αναδιαπραγμάτευση ή πτώχευση». Σ΄ αυτήν την περίπτωση η απειλή της πτώχευσης προβαλλόμενη από εμάς θα ήταν όπλο έναντι πάντων, δανειστών και δυναστών, Ευρωπαίων κ.λ.π. Αυτή θα άνοιγε τον δρόμο της αναδιαπραγμάτευσης και θα συνεπάγονταν αισθητή έκπτωση του χρέους και δανεισμό με λογικό επιτόκιο. Επομένως το Μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, αλλά παράδοση άνευ όρων.

Ο Ελληνισμός αντέταξε το ΟΧΙ στα εκατομμύρια λόγχες του ναζισμού και του φασισμού. Αρνήθηκε να υποκύψει και αντιστάθηκε σκληρά στην έξωθεν στρατιωτική βία και τώρα παραδόθηκε αμαχητί στους διεθνείς τοκογλύφους!

Ο κόσμος που θυμώνει για όσα υφίσταται έχει δύο δρόμους, της εξέγερσης των συνειδήσεων και της κατάθλιψης. Ο πρώτος σημαίνει δράση και ο δεύτερος παθητική αδράνεια.

Κατάφεραν να τον σοκάρουν και τον έσπρωξαν στην κατάθλιψη. Στον φόβο και την ακινησία. Πολίτες χωρίς προσωπική και εθνική αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση είναι δορυάλωτοι κάθε προπαγάνδας.

Η Τουρκία είναι ορκισμένος εχθρός του Ελληνισμού. Ουδέποτε υπήρξε σύμμαχος.

Πικρή αλήθεια, οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι σχέσεις συγκρουσιακής συνύπαρξης. Το περισσόν εκ του πονηρού.

Ο ελλαδικός ενδοτισμός καταπίνει και συγκαλύπτει μαζοχιστικά τα εις βάρος του τουρκικά εγκλήματα, έτσι που κανείς σήμερα στον πλανήτη δεν γνωρίζει, εισβολή, κατοχή, κακουργήματα που διαπράττονται.

Σκόπια και Αλβανία είναι αποδέκτες πολύμορφης δωρεάν ελληνικής βοήθειας. Ζούνε απ’ αυτήν. Σκέφθηκε κανείς εδώ κάποια αντίμετρα για να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα;

Η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας (ν.2321/95) λύνει τα χέρια της Ελλάδας. ΑΟΖ είναι η πέραν και παρακείμενη της χωρικής θάλασσας περιοχή, ικανή να φτάσει τα 200 ν.μ. από τις γραμμές βάσης, όπου το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα εξερεύνησης, εκμετάλλευσης, διατήρησης, διαχείρισης φυσικών πηγών, βυθού, θαλάσσιου υπεδάφους κ.λ.π. (άρθρο 56).

Κατά το άρθρο 121 τα νησιά έχουν χωρική θάλασσα, συνορεύουσα ζώνη, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ που καθορίζονται όπως και για τις ηπειρωτικές περιοχές.

Επομένως ο τουρκικός ισχυρισμός περί γεωλογικής έννοιας της υφαλοκρηπίδας δεν ισχύει.

Σε μία ώρα που εντοπίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο (Καστελλόριζο)στο Αιγαίο, το Κρητικό και το Ιόνιο πολύ σημαντικά κοιτάσματα, η Κύπρος δείχνει από χώρα ελαίου να μεταξελίσσεται σε χώρα πετρελαίου δικαιούται και πρέπει η Ελλάδα με μονομερή της δήλωση που ανακοινώνεται στον ΟΗΕ να ορίσει την ΑΟΖ της. Γι’αυτό δεν χρειάζεται να συμπράξει με τη Τουρκία. Αν αυτή αντιτίθεται θα πάει στη Χάγη, αλλά προηγουμένως θα αποδεχθεί το δίκαιο της Θάλασσας το οποίο όμως κατοχυρώνει τα ελληνικά δικαιώματα.

Επιτέλους ας αρχίσουμε τα στρατηγικά μας βήματα για ΑΟΖ με Ιταλία, να επαναφέρουμε με Αλβανία, να περάσουμε με Λιβύη αλλά πρέπει να βιαστούμε με Κύπρο (Ν.Λυγερός, ιστότοπό του).

Στην Ελλάδα σήμερα συντελείται μια κλιμακούμενη υπονόμευση του φρονήματος του λαού. Το υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας ανήγγειλε την μετατροπή σε προαιρετικό του μαθήματος των Θρησκευτικών στις τρεις τάξεις του Λυκείου και της Ιστορίας στη β’ και γ’ Λυκείου. Αλλά μετά την λοβοτομή αυτή από πού θα μάθουν τα Ελληνόπουλα το «φρονείν και πράττειν ελληνικά»; (Ζαμπέλιος)

Να παύσει η ειδική δικονομική μεταχείριση των πολιτικών και ανάμειξη των συναδέλφων τους δηλαδή των αντιπάλων τους στην άσκηση δίωξής τους και οι ειδικές συντομότατες παραγραφές. Το πρώτο πλήττει την αμεροληψία της δίωξης και το δεύτερο στο ακαταδίωκτον. Ο πολιτικός να διώκεται όπως κάθε πολίτης και να υπόκειται στην ίδια διαδικασία, προθεσμίες κ.λ.π.

Έχουμε φτάσει στα έσχατα του αδιαχωρήτου. Δεν χωρούμε άλλους ξένους. Όποιοι συνέλληνες μας εξακολουθούν να έχουν διαφορετική γνώμη να στεγάσει 5-6 λαθρομετανάστες ο καθένας στο σπίτι του.

Η Ελλάδα δεν θα γίνει η χαβούζα αυτών των δυστυχισμένων συνανθρώπων μας που πολλοί πουλάνε όργανα του σώματός τους για να πληρώσουν τους δουλεμπόρους της Άγκυρας που έχει οργανωμένη επιχείρηση και ένα ακόμη επιθετικό της όπλο κατά της Ελλάδος. Βρυξέλλες και ΟΗΕ ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επ’ ευκαιρία έχουμε ένα ρεύμα φυγής στο εξωτερικό των νέων επιστημόνων μας μέγα πρόβλημα.

Από επίσημα ντοκουμέντα προκύπτει χρέος της Γερμανίας 162 δις € από τα οποία τα 108 είναι επιδικασμένα από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων και τα 54 από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο. Όλες οι χώρες θύματα του ναζισμού πληρώθηκαν εκτός από μας. Η Κυβέρνηση μας μόλις την τελευταία ώρα παρενέβη προχθές στη Χάγη για τα θύματα του Διστόμου για τα οποία η κύρια αγωγή κατετέθη από την Ιταλία και όχι από μας.

Εν πάση περιπτώσει πρέπει να ισχύει αυτό που έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν:

«Μπορεί να κοροϊδεύει κανείς όλον τον κόσμο για λίγο καιρό και μερικούς όλον τον καιρό, αλλά δεν μπορεί να κοροϊδεύει κανείς όλον τον κόσμο όλον τον καιρό»
taxalia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου