RSS

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Διάβασα ότι η κ. Διαμαντοπούλου σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις αντιδράσεις για τις επικείμενες αλλαγές, κάλεσε σε σύσκεψη στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σχετίζονται με το χώρο της εκπαίδευσης (νομαρχιακές επιτροπές, συνδικαλιστές, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση κτλ.).
Εκεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανέλυσε το όραμά της για το νέο σχολείο και ζήτησε τη συναίνεση όλων για την υλοποίησή του.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους φετινούς διορισμούς και για να δικαιολογήσει τη μείωση των προσλήψεων κατά 50%, υποστήριξε ότι ως χώρα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό διορισμών στην Ευρώπη, αφού ένας εκπαιδευτικός αντιστοιχεί σε εννέα μαθητές, ενώ στην υπόλοιπη ήπειρο η αναλογία είναι 1 προς 18 μαθητές.
-Φαντάζομαι ότι τα στελέχη της ΠΑΣΚ που γνωρίζουν την πραγματικότητα θα εξήγησαν στην κ. υπουργό ότι προκύπτουν άκρως εσφαλμένα συμπεράσματα από την απλή διαίρεση αριθμού εκπαιδευτικών και αριθμού μαθητών. Αρκεί μόνο μια τυχαία επίσκεψη της κ. Διαμαντοπούλου σε Δημοτικό Σχολείο για να διαπιστώσει ότι οι εντυπώσεις από τους επί χάρτου υπολογισμούς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου