RSS

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Του Β. Παληγιάννη

Αιρετού ΚΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

με αφορμή δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων σχετικά με αποσπάσεις 10.000 δασκάλων σε διάφορους φορείς, σας ενημερώνω πως αυτά δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά δεδομένα αφού, με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι αποσπασμένοι δάσκαλοι σε φορείς (ΑΕΙ, Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης, ΟΕΕΚ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΕΕ, ΠΕΚ, Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Παιδείας, ΓΑΚ, κλπ.) ανέρχονται συνολικά σε 893.

Το σύνολο των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ11, ΠΕ06 και ΠΕ16) σε φορείς ανέρχεται σε 2.385. Οι αποσπάσεις στους παραπάνω φορείς γίνονται για την εξυπηρέτηση διοικητικών και εκπαιδευτικών αναγκών.

Η αποκατάσταση της αλήθειας αποτελεί χρέος του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει στη διάθεσή του τα πραγματικά στοιχεία.

Εκτός κι αν τέτοια δημοσιεύματα, που στοχοποιούν τον εκπαιδευτικό, εξυπηρετούν απώτερους στόχους του Υπουργείου Παιδείας, για την επιβολή αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων και γι’ αυτό και δε διαψεύδονται.

Η όποια προσπάθεια κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών, απ’ όπου κι αν προέρχεται, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το έργο και την προσφορά του Έλληνα δασκάλου.

Έργο και προσφορά που αναγνωρίζεται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου