RSS

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εγγραφή μαθητή σε σχολείο εκτός της σχολικής του περιφέρειας

Διαβάζω στο esos.gr " Πότε οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν σε σχολεία εκτός Περιφέρειας. Το υπ. Παιδείας προειδοποιεί του Διευθυντές Σχολείων για τις εγγραφές των Μαθητών , ύστερα από καταγγελίες.
Έχοντας υπόψη το άρθρο 1 των Π._. 200/98 και 201/98 (ΦΕΚ 161Α) ,που αφορά στη σχολική περιφέρεια, παρακαλείσθε όπως μεριμνήσετε για την πιστή τήρηση των διατάξεων που ισχύουν, στα σχολεία περιοχής ευθύνης σας, αναφορικά με τον προσεκτικό έλεγχο των αιτήσεων εγγραφής των μαθητών και την απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους, σε διαφορετική περίπτωση, καθώς στο ΥΠ_ΒΜΘ φτάνουν συνεχώς καταγγελίες για τη μη τήρηση των ανωτέρω , από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της χώρας.

Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει με εγκύκλιό του προς τα Δημοτικά Σχολεία η Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. του υπουργείου Παιδείας η οποία ορίζει ρητά: «Βάσει του εν λόγω άρθρου, εγγραφή μαθητή σε σχολείο εκτός της σχολικής του περιφέρειας, μπορείνα γίνει μόνο σε (θέματα υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, περιπτώσεις αλλαγής περιβάλλοντος του μαθητή), με απόφαση του αρμόδιου Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης ή των Προϊστάμενων των Γραφείων Π.Ε"."

Σημείωση δική μου: η Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. αγνοεί απόφαση δικαστηρίου που ορίζει ότι οι γονείς μπορούν να εγγράψουν το παιδί τους σε οποιοδήποτε σχολείο της επικράτειας επιθυμούν;



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου