RSS

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Διακοπές... χωρίς στρες!!!

Επιτέλους! Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και ο καιρός για τις καλοκαιρινές διακοπές σου δε φαίνεται πια τόσο μακρινός. Και μπορεί, δεδομένων των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων, να μη λείψεις όσο καιρό θα ήθελες πραγματικά, αλλά, όπως και να έχει, πριν φτιάξεις τις βαλίτσες σου θυμήσου ότι υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις στο σπίτι σου. Για να το βρεις στη θέση του όταν γυρίσεις, δηλαδή!
Αντιπερισπασμός. Το βασικότερο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις είναι να φροντίσεις να μη μοιάζει το σπίτι ακατοίκητο. Και πρώτα από όλα τσέκαρε το φως. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικοί χρονοδιακόπτες που μπορείς να προμηθευτείς και να συνδέσεις σε ένα ή δύο συγκεκριμένα φωτιστικά σε σημεία του σπιτιού που μπορεί να φαίνονται από έξω. Ή ακόμη καλύτερα, στα φώτα της βεράντας. Το καλύτερο βέβαια είναι... να αφήσεις το κλειδί σε κάποιον φίλο ή συγγενή - δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα έχει μείνει πίσω τον καιρό που θα λείπεις εσύ - έτσι ώστε εκείνος να περνάει κάθε μέρα από εκεί, να ανάβει και να σβήνει τα φώτα, ή να ανάβει για λίγο την τηλεόραση.
Ειδοποίησε τους ειδικούς. Σε περίπτωση που έχεις συναγερμό στο σπίτι σου, καλό είναι να ενημερώσεις το κέντρο για πόσο καιρό θα λείπεις. Έτσι, για να έχουν διπλά το νου τους.
Καθάρισε το ψυγείο. Αν λείψεις αρκετές μέρες, μην ξεχάσεις να αδειάσεις το ψυγείο σου από όσα τρόφιμα έχουν φόβο να χαλάσουν στη διάρκεια της απουσίας σου.
Φως για τα φυτά. Σίγουρα θα έχεις μερικές γλάστρες στο σπίτι. Καλό είναι, λοιπόν, πριν φύγεις να τις μαζέψεις όλες σε ένα σημείο του σπιτιού το οποίο φωτίζεται. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου επιζούν χωρίς φως.
Πλήρωσε εκκρεμότητες. Μπορεί να είναι κάπως "αργά" τα πράγματα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θέλεις πράγματι να το ρισκάρεις; Μη θεωρείς δεδομένο ότι "κανείς δεν κόβει το ρεύμα τον Αύγουστο" και πήγαινε να τακτοποιήσεις το λογαριασμό πριν φύγεις για να μη βρεθείς προ απροόπτου.
Κρύψε καλά τα τιμαλφή. Κοσμήματα, χρήματα και γενικότερα πράγματα αξίας... Φρόντισε να μην τα αφήσεις σε κοινή θέα. Ακόμη και να μπει κάποιος στο σπίτι, γιατί να του το κάνεις τόσο εύκολο;
Βάλε στην πόρτα το κλειδί. Μην ξεχάσεις να κλειδώσεις την πόρτα και τα παράθυρα και μάλιστα με όσες κλειδαριές έχεις. Και γιατί όχι; Δώσε και ένα ζευγάρι κλειδιά σε κάποιον άλλο για ασφάλεια. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί
korkos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου