RSS

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, Η ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ...

Διαβάζω το δημοσίευμα του συντάκτη στα σημερινά ΝΕΑ και τρίβω τα μάτια μου.

"Είναι από τους κανόνες της πολιτικής: κάθε κρίση συνιστά και μία ευκαιρία. Γιατί οι συνθήκες που δημιουργούνται διευκολύνουν επιλογές, αποφάσεις και ρήξεις που δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε «κανονικές» περιόδους. Τώρα τις καθιστά αναγκαίες η συλλογική συνειδητοποίηση ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα.
...Η συγκυρία διαμορφώνει τις πολιτικές προϋποθέσεις για να συζητηθούν με υπευθυνότητα οι προτεινόμενες αλλαγές- σε όλα τα επίπεδα της Παιδείας.
...Οι παρεμβάσεις σε κάθε βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος είναι πρωτοποριακές και ταυτοχρόνως προσαρμοσμένες σε πραγματικές ανάγκες."

-Τέρμα, φίλοι μου, οι "κανονικές" περίοδοι. Να πάνε και να μην ξανάρθουν. Κρίση και πάλι κρίση. Μόνο με τέτοιες συγκυρίες σαν τη σημερινή θα γίνουμε άνθρωποι. Υπεύθυνοι είναι οι Έλληνες μόνο στις κρίσεις. Σε νορμάλ περιόδους είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Κι έλεγα γιατί τόσα χρόνια παραπαίει η εκπαίδευση, γιατί στερούνταν πρωτοπορίας οι παρεμβάσεις και προσαρμογής στις πραγματικές ανάγκες; Έλειπε ο κανόνας της πολιτικής:κάθε κρίση συνιστά και μία ευκαιρία.
Ουφ! ησύχασα. Η κρίση έρχεται, η ανευθυνότητα φεύγει. Ζούμε μεγάλες στιγμές!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου